skip to Main Content

Kwaliteit van de leefomgeving staat voorop

Bij gebiedsontwikkeling draait het om de kwaliteit van de leefomgeving. Die kwaliteit wordt niet alleen door de overheid bepaald. Belanghebbenden en marktpartijen nemen actief deel aan de voorbereiding van plannen en projecten. Neem bijvoorbeeld de reconstructie van stedelijk gebied. Winkels en bedrijven moeten bereikbaar blijven en ook de belangen van de omwonenden spelen een belangrijke rol. De kwaliteitseisen zijn hoog en de ruimte waar gewerkt wordt, is beperkt. Dat vergt een andere aanpak waarin een intensieve samenwerking met alle betrokken partijen en optimale communicatie centraal staan. Deze speerpunten vindt u terug in onze werkwijze en juist daarom zijn dergelijke projecten bij AW Groep in goede handen.

Projectontwikkeling

Inmiddels heeft AW Groep veel ervaring opgedaan in projectontwikkeling. Met diverse partners zijn en worden diverse locaties ‘omgetoverd’ tot een locatie met een ander doel. Een mooi voorbeeld hiervan is MFA de Boshoeve in Nieuw-Vennep: een duurzame accommodatie met daarin een kinderdagverblijf en een natuurwerkplaats. Met dit project zijn we in mei 2014 tweede geworden bij de Triodos Hart-Hoofdprijs 2014.

Bij elk project dat we (mede)ontwikkelen doorlopen we alle fases, van A tot Z:

  • (haalbaarheids-)studies
  • plannen
  • vergunningen
  • verkoop
  • begeleiding
  • uitvoering
  • oplevering

Of het nu om een grootschalig project als een complete woonwijk gaat of om een eenvoudig parkeerterrein, wij werken alle fases nauwkeurig af zodat het eindresultaat aan alle verwachtingen van de opdrachtgever voldoet. Zonder dat hij er omkijken naar heeft!

Innovatieve samenwerkingsvormen

De laatste jaren zien wij steeds vaker verschillende samenwerkingsvormen tussen opdrachtgever en aannemer. AW Groep is, naast de ‘gewone’ offertes die we maken, dagelijks bezig met RAW-bestekken, EMVI’s en geïntegreerde contractvormen als D&C en UAV-GC. Ook staan we open voor nieuwe en innovatieve contractvormen die de kwaliteit verhogen en de kosten verlagen. Hierbij kunt u denken aan Turnkey of Bouwteam. Bij deze vormen van samenwerking tussen opdrachtgever, architect en aannemer zijn de zogenoemde faalkosten lager dan bij traditionele oplossingen. Toch krijgt u als opdrachtgever precies wat u verwacht, tegen een marktconforme prijs.

Nieuwe initiatieven

AW Groep onderneemt graag nieuwe initiatieven. Daar blijven wij onze aandacht op richten. Wij gaan altijd op zoek naar mogelijkheden om nieuwe activiteiten in ons dienstenpakket te integreren. En AW Groep ontwikkelt initiatieven om op moderne wijze de regie over projecten te voeren. Op dit moment werken we samen met Timpaan aan de ontwikkeling van de woonwijk Zuiderloo in Heiloo en het nieuwbouwproject Nieuw Waard in Heerhugowaard. Met Ouwehand Bouw & Vastgoedrealisatie werken we aan de realisatie van Landwaard in Rijnsburg (gemeente Katwijk).