skip to Main Content

Wegenbouw

AW Groep is een veelzijdig expert in grond- weg- en waterbouw. Dat betekent dat we ook binnen de wegenbouw onze specialiteiten hebben. In de loop der jaren zijn er diverse bijzondere projecten op ons pad gekomen. Mooie projecten met allemaal hun eigen specifieke uitdagingen, waarin we altijd op zoek gaan naar de beste oplossing voor onze klant.

Straatwerk

Vanzelfsprekend behoort het uitvoeren van straatwerk ook tot de vaste disciplines van AW Groep.Wij hebben in de afgelopen jaren grote en complexe werken op het gebied van straatwerk tot volle tevredenheid van onze opdrachtgevers uitgevoerd. AW Groep beschikt over al het materiaal om handmatig en machinaal straatwerk zorgvuldig te realiseren. Of het nu gaat om openbare ruimten, speelplaatsen, opritten of onderhoudswerken in binnenstedelijke gebieden, bij ons geeft u het straatwerk met vertrouwen uit handen.

Machinaal straatwerk

Het machinaal bestraten is niet meer weg te denken. Met onze bestratingsklemmen kunnen wij straatwerk in allerlei verbanden leggen, de bestrating nog sneller realiseren en de beste kwaliteit behalen. Bij de uitvoering van herbestratingswerkzaamheden beginnen wij met het opbreken. Dit gebeurt met behulp van een shovel. Vervolgens worden alle stenen in een pakketeerwagen verzamelt. Hier worden de stenen in het juiste verband op een pallet gestapeld en in een later stadium machinaal herstraat.

Complete inrichting

In diverse steden hebben wij complete woonwijken ingericht, zoals in Diemen, Den Haag en Hoofddorp. Met name bij straatwerk in en rond winkelcentra is kennis en kunde onontbeerlijk. Ondernemers lopen immers het risico omzet kwijt te raken als het gebied onvoldoende bereikbaar is. Over die bereikbaarheid van winkels en de communicatie met de betreffende ondernemers moet goed worden nagedacht. Dat beseffen onze mensen maar al te goed. Wij begrijpen dat dit voor u als opdrachtgever een heel belangrijk punt is. Daarom kijken wij niet alleen naar de technische oplossingen. Wij vinden persoonlijk contact erg belangrijk en zijn altijd bereikbaar: voor u en de andere belanghebbenden. Daarmee kunnen wij net dat beetje extra bieden waarmee uw project soepel verloopt. Op deze manier hebben wij de reconstructie van de Kruisweg in Hoofddorp en het Boschplein in Sassenheim gerealiseerd. Werken die tot volle tevredenheid van winkeliers en opdrachtgevers zijn uitgevoerd.

Asfaltwerk

Voor het uitvoeren van reconstructies waarin asfalt moet worden verwerkt, draait AW Groep haar hand niet om. Wij hebben hiervoor de juiste kennis en kunde in huis, maar werken ook samen met onderaannemers. Door hen goed aan te sturen en door onze jarenlange ervaring weten wij dergelijke projecten op een goede manier uit te voeren. Van het frezen/opbreken van asfalt en het aanbrengen van asfalt tot het vullen van scheuren.

Onderhoud

Naast het aanleggen van asfaltverhardingen zijn wij gespecialiseerd in het onderhoud van asfalt. Voordelen van asfaltreparatie zijn dat er een minimale verkeers- en geluidshinder is en dat een reparatie snel wordt gerealiseerd. Bij een bestaand wegdek is het bijvoorbeeld mogelijk dat er door verschillende oorzaken scheuren in het asfalt komen. Deze scheuren vullen wij zonder problemen, zodat het wegdek niet geheel vernieuwd hoeft te worden.

Ook voor de uitvoering van complexer asfaltwerk is AW Groep uw partner. Wij hebben bijvoorbeeld een ontsluitingsweg bij een distributiecentrum in Hoofddorp aangelegd. Alle dagelijkse aan- en afvoerstromen moesten gewoon doorgang vinden. Onze mensen hebben dit probleemloos ingepast.