skip to Main Content

Archeologisch onderzoek gestart

In Rijnsburg is er een start gemaakt aan de realisatie van een nieuwe woonwijk in Landwaard. Deze woonwijk heeft al eengezinswoningen en luxe appartementen, maar wordt nu verder uitgebreid met eengezinswoningen, twee-onder-een-kapwoningen en bouwkavels. En dat op maar 10 minuten loopafstand van het gezellige dorp. Goed nieuws, het archeologische onderzoek is begonnen!

Archeologisch onderzoek AW Groep

Archeologisch onderzoek AW Groep

Archeologisch onderzoek

Met een archeologisch onderzoek controleren wij of de archeologische verwachting, dat door een bureauonderzoek is uitgevoerd, klopt. Dit gebeurt door het graven van archeologische sleuven. Bij project Landwaard in Rijnsburg zijn er vier archeologische sleuven gegraven. De lengte per sleuf is maar liefst 38 meter, de breedte 6 tot 8 meter en de diepte 2,80 meter.

Archeologisch onderzoek AW GroepArcheologisch onderzoek AW Groep

BRM & WRM

Het archeologische onderzoek is een voorbereiding op het bouwrijp en woonrijp maken van project Landwaard. Zodra met zekerheid bekend is wat er waar in de grond zit, wordt er een eind evaluatie verslag gemaakt en starten wij, in opdracht van Ouwehand realisatie, met de uitvoering.

Archeologisch onderzoek AW GroepArcheologisch onderzoek AW Groep