skip to Main Content

AW Groep behaalt de hoogste Trede 3 op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO)

Wij hebben de hoogste Trede 3 bereikt op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) en daar zijn wij trots op! De PSO is het wetenschappelijk onderbouwde meetinstrument én keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet en zichtbaar maakt. Uit de onafhankelijke toetsing door een certificerende instelling blijkt dat AW Groep op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Vorige week hebben wij het certificaat in ontvangst mogen nemen.

De focus op sociaal ondernemen

Ingrid Doeswijk, HR manager bij AW Groep, vertelt over de organisatie: ”Vanuit een passie voor mens & techniek is AW Groep expert in het gehele spectrum van grond-, weg- en waterbouw, betonbouw, saneringen, groenwerken en levering van grondstoffen. AW Groep heeft al jaren de focus op sociaal ondernemen, al voordat er sprake was van de term sociaal ondernemen. Vanuit een no-nonsense cultuur staan wij continu klaar om met een open vizier nieuwe uitdagingen aan te gaan in samenwerking met onze klanten en omgeving. Samen willen wij op een eerlijke en transparante wijze het mooiste resultaat behalen.”

”Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een echte kans geven”

”Wij willen betekenisvol zijn door bij te dragen aan een meer sociale en gezondere leefomgeving. Met compassie kijken wij naar een wereld waarvan wij onderdeel uit mogen maken en vinden wij dat iedereen een kans moet krijgen om hierin mee te kunnen doen. Wij willen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een echte kans geven om weer terug te keren op de arbeidsmarkt en zelfredzaam te zijn. Het hoeft niet perse bij ons te zijn, maar kan ook dienen als opstap naar een volgende baan.”

Inclusief werkgeverschap

Het doel van de PSO is om meer mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie op een duurzame en kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Dit doen we niet alleen door in onze eigen organisatie werkplekken te faciliteren, maar ook door onze leveranciers en opdrachtnemers te stimuleren om sociaal te ondernemen. Wij kiezen er bewust voor producten of diensten in te kopen bij SW-bedrijven en/of andere PSO-gecertificeerde organisaties. Dit wordt ook wel ketenstimulering genoemd. Door meer organisaties socialer te laten ondernemen groeien we samen naar een inclusievere samenleving toe.

Niveaus van de PSO-Presentatieladder

Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: de Aspirant-status, Trede 1, Trede 2 en Trede 3. Het idee achter de Trede-benadering is dat organisaties kunnen groeien op de PSO-Prestatieladder door op een duurzame wijze meer werkgelegenheid te bieden aan kwetsbare groepen in onze samenleving.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de PSO, kijk dan op www.pso-Nederland.nl. Daar staat ook een interessante animatie, die de PSO in twee minuten uitlegt.