skip to Main Content

AW Groep neemt eerste Energy Hub in gebruik

In Nederland is er grote vraag naar duurzame energieopwekking en het gebruik hiervan bij tijdelijke projecten. Er is behoefte aan een ‘Groene Hub’. Groene energie sluit naadloos aan bij de transitie van diesel naar elektrisch aangedreven apparatuur. Ook bij onze projecten maken we steeds vaker gebruik van elektrische apparaten. Hoe mooi is het om voor het opladen van deze apparaten zelf energie op te wekken? Dat kan nu met onze Energy Hub!

Plug & play

De Energy Hub is makkelijk te transporteren en kunnen wij zelf installeren. De combinatie van wind en zon zorgt ervoor dat vrijwel elk weertype geschikt is voor het opwekken van groene energie. Hierdoor wordt er 24/7 energie opgewekt. Door middel van de opslag in speciale accu’s, wordt de groene energie bewaard totdat we het nodig hebben. Op deze manier maken wij zo min mogelijk gebruik van het lichtnet. Het frame past perfect op de veel gebruikte 20ft container. Het voordeel hiervan is dat we de elektrische apparaten tijdens het opladen veilig in de container kunnen zetten.

SDG 7: Betaalbare en duurzame energie

De Energy Hub sluit aan bij SDG 7 van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN. Een doel waarin betaalbare en duurzame energie centraal staan. SDG 7 moet zorgen voor betaalbare en duurzame energie voor iedereen. Voor dit doel worden natuurlijke bronnen zoals water, wind en zon beter onderzocht. Net zoals de technologie waarmee we duurzame energie opwekken.

Duurzame toepassing

Na de plaatsing van de Energy Hub op het project van opdrachtgever Gemeente Haarlemmermeer, zijn de reacties van collega’s en opdrachtgevers heel positief. Dennis Versluis, Teamleider Materieel & Onderhoud AW Groep: “Met de Energy Hub kunnen wij onze elektrische apparaten met groene energie opladen. Daarnaast leren wij steeds efficiënter en doelbewuster met energie om te gaan.”

Blijven ontwikkelen

Samen met Green Hybrids en Homma blijven wij de Energy Hub ontwikkelen. Doordat wij de Energy Hub dagelijks gebruiken, kunnen wij de werking van de Energy Hub steeds verder optimaliseren en uitbreiden. Hierdoor kunnen we de Energy Hub uiteindelijk op meer projecten gaan plaatsen.

Energy Hub AW Groep
Energy Hub AW Groep
Energy Hub AW Groep
Energy Hub AW Groep
Energy Hub AW Groep
Energy Hub AW Groep
Energy Hub AW Groep
Energy Hub AW Groep
Energy Hub AW Groep
Energy Hub AW Groep
Energy Hub AW Groep