skip to Main Content

Leerlingen OBS de Merenwijk krijgen een kijkje bij aanleg rotonde

Leerlingen van OBS de Merenwijk kregen donderdag een uniek kijkje bij de werkzaamheden aan de rotonde. Wij vinden het belangrijk om de jonge generatie bij onze werkzaamheden te betrekken. Daarom gingen wij langs bij OBS de Merenwijk om uit te leggen hoe wij te werk gaan bij ons project in de Merenwijk.

Theorie & praktijk aanleg rotonde

Tekeningen, een planning, omleidingsroute, machines en uiteindelijk het asfalteren… Er komt veel kijken bij het aanleggen van een rotonde, zo merkte de leerlingen. AW Vessies Infra legde alles uit over hoe je nou een rotonde maakt. Ook namen we met elkaar nog even een kijkje bij het project, om de theorie aan de praktijk te koppelen. Natuurlijk wel met een helm op en veiligheidshesje aan.

Over project de Merenwijk

In de Merenwijk wordt hard gewerkt om twee rotondes aan te leggen. De gemeente heeft 1,2 miljoen euro uitgetrokken om de twee kruisingen om te vormen tot een rotonde. Ze worden beplant met vaste planten en er komen bijzondere lichtmasten op de rotondes om ze een uniek karakter te geven. Daarmee vormen de rotondes een bijzondere plek als toegang naar de wijk. Lees meer over het project…

In de media: Unity.nu