skip to Main Content

Samen sterk voor de samenleving

Als erkend leerbedrijf heeft AW Groep veel ervaring met het opleiden van mensen. Hoe mooi is het om hiernaast ook degenen te helpen die net dat extra zetje in de rug nodig hebben om terug te keren op de arbeidsmarkt? Soms zitten mensen helaas voor langere tijd in de WW of bijstand of zijn bijvoorbeeld Wajonger. Deze mensen hebben een afstand ontwikkeld tot de arbeidsmarkt. AW Groep helpt deze mensen graag, door deze afstand te verkleinen. Bij AW Groep geven we deze groep weer vertrouwen en bovendien een kans op (nieuw) werk.

Alles is te leren

Met social return geven wij deze mensen de mogelijkheid zichzelf te blijven ontwikkelen. Hierbij draait het allemaal om intrinsieke motivatie. Willen ze deze kans echt pakken? Tonen ze initiatief? Belangrijke onderdelen die in de proefperiode bij ons bedrijf naar voren moeten komen. De ervaring die men heeft is in dit stadium minder belangrijk, want uiteindelijk is alles te leren!

Aandacht voor elkaar

Natuurlijk doen we dit met elkaar. Binnen AW Groep zorgen wij voor de juiste begeleiding, passend bij de social return medewerker. HR manager Ingrid Doeswijk: “Social return zit bij ons in het DNA, wij nemen graag onze maatschappelijke verantwoordelijkheden.”

Genoeg motivatie

Aan motivatie ontbreekt het bij onze social return medewerkers in ieder geval niet, daar overtuigt Liddy ons iedere week opnieuw van. Liddy is twee uur per dag onderweg om bij ons op kantoor administratieve werkzaamheden uit te voeren. Voor Liddy geen enkel probleem, zij vindt het fijn dat ze deze kans krijgt en werkt met enthousiasme bij AW Groep.

Klaar voor de toekomst

Na een proefperiode kunnen de social return medewerkers maximaal één jaar vanuit social return worden ingezet. Daarna bestaat de mogelijkheid om nog op uitzendbasis bij ons te blijven werken, zoals Ferry die werkzaam is in de werkplaats.

Social Return AW Groep

Samen doelen bereiken

Voor het ontwikkelen en uitvoeren van social return werkt AW Groep o.a. samen met gemeenten en Werkreturn. Wij doen er alles aan om social return binnen AW Groep steeds verder uit te breiden, zodat we meer mensen een kans kunnen geven. Ingrid Doeswijk: “Bij AW Groep is er altijd plek voor social return medewerkers!”

Wilt u meer weten over hoe social return wordt ingezet bij AW Groep of kent u iemand die u graag via deze weg aan werk wilt helpen? Neem dan contact op met Ingrid Doeswijk.