skip to Main Content

Nationale Boomfeestdag in Oegstgeest

Op een zonnige dag viert Nationale Boomfeestdag haar 60-jarig jubileum. Elk jaar worden er op Nationale Boomfeestdag gemiddeld 200.000 bomen geplant. Daar zijn nu nog eens 20 lijsterbessen bijgekomen!

Boomfeestdag Oegstgeest AW Groep

Zorg en aandacht voor bomen

Leerlingen uit groep 6 en 7 van basisschool de Lichtwijzer in Oegstgeest gaven samen met wethouder Jos Roeffen het startsein voor Nationale Boomfeestdag. Samen met medewerkers van de buitendienst en AW Groen zijn alle bomen met veel zorg en aandacht geplant. Alle bomen hebben stuk voor stuk een mooie plek gekregen.

Boomfeestdag Oegstgeest AW Groep

Met de handjes in de aarde

Naast dat de leerlingen het druk hadden met het planten van de bomen, mochten zij wormen aan de grond toevoegen. Ook deze wormen hebben nu een nieuw thuis bij de net vers geplante bomen.

Boomfeestdag Oegstgeest AW Groep

60 jaar Nationale Boomfeestdag

In 60 jaar Boomfeestdag zijn er al heel wat unieke momenten en herinneringen ontstaan. Wist u bijvoorbeeld dat er in 60 jaar tijd ruim tien miljoen bomen op de derde woensdag in maart zijn geplant? Dat zijn ruim 4.000 voetbalvelden en zorgt voor een substantiële bijdrage aan de CO2-reductie!

AW Groen plant mee

AW Groen is gespecialiseerd in het aanleggen en onderhouden van groenvoorzieningen. Wij zijn blij dat wij een bijdrage aan Nationale Boomplantdag hebben kunnen leveren. Het was een mooie dag!

Boomfeestdag Oegstgeest AW Groep