skip to Main Content

Onze nieuwe bedrijfsvoertuigen en vrachtwagen

Bij AW Groep staat duurzaamheid hoog in het vaandel. We werken zelf duurzaam, door materialen zoveel mogelijk te hergebruiken en ook onze afvalstroom en energiegebruik nauwlettend in de gaten te houden. We hebben een groot aantal bedrijfsvoertuigen en vrachtwagens waar we dagelijks onze werkzaamheden mee verrichten. Dus vonden we het tijd om een aantal nieuwe en duurzamere voertuigen aan ons wagenpark toe te voegen en/of te vervangen.

Lagere Co2-uitstoot bedrijfsvoertuigen

Afgelopen periode is ons wagenpark vervangen en uitgebreid met 16 nieuwe voertuigen, die allemaal aan de Euro 6 regelgeving voldoen. Dit is de hoogste eis voor dieselmotoren en staat voor een lagere uitstoot van Co2, roetdeeltjes en stikstofoxiden. In dit segment voertuigen, en datgene waar wij ze voor willen gebruiken, is het momenteel voor fabrikanten nog niet mogelijk om een uitvoering op te leveren zonder dieselmotor.

Nieuwe 10×8 vrachtwagen

Naast deze nieuwe voertuigen, hebben wij een nieuwe 10×8 vrachtwagen aangeschaft. Een MAN 50.500, dat staat voor 50 ton terreingewicht en 500 pk. Het tandemstel is uit elkaar gezet en stuurbaar gemaakt, er zijn hoge wielen gemonteerd voor meer bodemvrijheid en beide voorassen zijn aangedreven met de combinatie Euro 6, dat tot nu toe alleen MAN kan leveren. Het verbruik ligt naar verwachting 3-4% lager dan de vorige Euro 5 wagen.

AW Bedrijfsauto's