Totaaloplosser voor buiten

Over AW Groep

Aandacht | Ambitie | Anders

Missie

Gedreven door passie en liefde voor mens en techniek bouwt AW Groep aan een leefbare samenleving, waarin iedereen mee mag doen. Wij willen van betekenis zijn en elke dag de wereld een stukje mooier en blijer maken.

Visie

AW Groep richt zich op het ontwerpen, inrichten en onderhouden van infrastructuur en groen. Wij ondernemen met lef, aandacht voor de mens en draagkracht van de aarde. Een no-nonsens familiebedrijf met focus op kwaliteit en tevredenheid. We spelen steeds in op uitdagingen met creatieve en verrassende oplossingen.

Aandacht | Ambitie | Anders

Onze kernwaarden, wij willen onderscheidend zijn maar zonder dat dit ten koste gaat van het resultaat of onze relaties. Wat betekent dat concreet?

Oprechte aandacht voor iedereen

Bij AW Groep proberen we ons altijd bewust te zijn van het verschil tussen 'waar je het voor doet' en 'waar je het écht voor doet'. Dat verschil zit 'm in de aandacht die je hebt voor het grotere geheel en jouw aandeel daarin.

Gezamenlijke ambities

Wij zijn ambitieus en we werken het liefst samen met relaties, opdrachtgevers en werknemers die ook groots en vooruitstrevend willen denken en doen. Maar dat betekent niet dat we alles groter, sneller en indrukwekkender willen maken. Integendeel. Onze ambities richten zich op afvalreductie, vergroening en het verkleinen van onze voetafdruk.

Het kan ook anders

Beter worden doe je niet door de dingen te doen op de manier, zoals je ze altijd hebt gedaan. Daarom doen we bij AW Groep de dingen anders! We willen voorop lopen in het ontwikkelen van creatieve oplossingen en we dwingen onszelf om de gebaande paden te verlaten en onze blik te verruimen. Vanuit die open mindset bedenken we nieuwe recycle- en bouwtechnieken.

Mentaliteit

Harde werkers, die zonder concessies te doen, doorzetten tot de klanttevredenheid minimaal een 8 is. Bij alles wat we doen is dit een belangrijke waarde. Het leveren van kwaliteit en daarbij ook een extra stap zetten, is hoe wij als AW'ers onze projecten benaderen. En nee, alleen lukt dit niet. Collegialiteit en samenwerken zorgen ervoor dat wij als AW'ers de moed hebben om het onbekende aan te gaan.

Hoe het begon

Als zoon van een bollenboer deed Ad Wijnhout van jongs af aan al klusjes voor agrariërs in de buurt. Op zestienjarige leeftijd besloot hij zijn passie voor techniek verder te ontwikkelen. Hij schreef een bedrijfsplan en ging naar de bank. 'Ik geloof in je' zei de medewerker van de bank. 'Dat zinnetje is me altijd bij gebleven. Als je dát tegen iemand zegt, dan geeft dat diegene de mogelijkheid om te groeien, zich vrij te voelen en zich te ontwikkelen. Dat wat je aandacht geeft, komt tot bloei'

Dit was het allereerste begin van wat AW Groep nu is. Ad begint in 1985 zijn eigen loonwerkersbedrijf in de bloembollensector, maar al gauw verlegt hij zijn koers. Zijn eenmansbedrijf groeit uit tot een bedrijf dat complete projecten op het gebied van grond-, weg- en waterbouw uitvoert.