skip to Main Content

Historie AW Groep

1985

Oprichting Wijnhout

Oprichting Wijnhout

Oprichter en directeur van AW Groep is Ad Wijnhout. Hij begint in 1985 zijn eigen loonwerkersbedrijf in de bloembollensector, maar al gauw verlegt hij zijn koers. Zijn eenmansbedrijf groeit uit tot een bedrijf dat complete projecten op het gebied van grond-, weg- en waterbouw uitvoert.

1998

Overname Vessies

AW Vessies Infra

Overnames vormen een onderdeel van de groeistrategie. Zo neemt Ad Wijnhout in 1998 H.J. Vessies & zonen BV over en brengt het onder bij Wijnhout Groep BV. Dit stratenmakersbedrijf werd in 1937 in IJmuiden opgericht. In de jaren na de oorlog, toen Nederland volop in wederopbouw was, richtte Vessies zich steeds meer op de aannemerij. Het bedrijf verhuisde in 1959 van IJmuiden naar Lisse dat in die tijd enorm werd uitgebreid. In dit project van verkaveling en bouwrijpwerkzaamheden, speelde Vessies een grote rol. In 1975 verhuisde het bedrijf opnieuw en vestigde zich aan de Leidsevaart.
Na de overname van Vessies in 1998 ontstaat een sterke toename in activiteiten. Dat vraagt om een beter passende naam en daarom wordt in 2002 de naam H.J. Vessies gewijzigd in Vessies Infra.

1999

Toevoeging groentak en grondstoffen

Toevoeging groentak en grondstoffen

Na de overname van Vessies zijn de onderdelen ‘groen’ en ‘grondstoffen’ toegevoegd. Hierdoor specialiseren wij ons nog meer in het aanleggen en onderhouden van groenvoorzieningen en zijn wij in staat om primaire en secundaire grondstoffen, veelal uit voorraad, te leveren.

2011

AW Groep

AW Groep

In de loop der jaren zijn verschillende bedrijven met hun eigen bedrijfsnaam toegetreden tot Wijnhout Groep B.V. Om hiervan een eenheid te maken, krijgt het bedrijf in 2011 een nieuwe naam: AW Groep. Binnen AW Groep zijn de volgende bedrijven actief: AW Vessies Infra, AW Groen, AW Grondstoffen en AW Grond, Weg & Waterbouw. In bijna 30 jaar is AW Groep uitgegroeid tot wat het nu is: een veelzijdig aannemersbedrijf met veel kennis en ervaring op het gebied van infrastructuur, grond-, weg- en waterbouw en groenvoorzieningen.

2016

AW Rijneveld Infra

AW Rijneveld Infra

Sinds 1 januari 2016 is Gebr. Rijneveld B.V., gevestigd in Mijdrecht en Aalsmeer, onderdeel van AW Groep en verricht werkzaamheden onder de bedrijfsnaam AW Rijneveld Infra. AW Rijneveld Infra is een vakkundig aannemingsbedrijf in de grond-, weg- en waterbouw dat zich vooral heeft toegelegd op onderhoudswerkzaamheden voor onder meer (semi)overheden, luchthavens, woningbouwcorporaties en andere bedrijven. Dat neemt niet weg dat er ook (grotere) totaalprojecten in de portfolio zitten. Na de overname blijft AW Rijneveld Infra zich richten op onderhoudswerkzaamheden. Het vormt daarmee een goede aanvulling op de werkzaamheden van AW Vessies Infra. Dat betekent dat AW Groep een nog bredere dienstverlener in de grond-, weg- en waterbouw is die klanten een totale projectverzorging kan bieden. Daarmee geeft AW Groep invulling aan (een deel van) de ambities.

2018

AW Mense Groen

AW Mense Groen

Sinds 1 januari 2018 is Mense B.V., gevestigd in Heemstede, onderdeel van AW Groep! Ad Wijnhout tekende de overeenkomt voor overname met Mense B.V. uit Heemstede. Met deze overname brengen wij de expertise van AW Groen en Mense B.V. samen onder de naam AW Mense Groen. Een van a tot z groenbedrijf! AW Mense Groen heeft bijna een halve eeuw ervaring in de wereld van boomverzorging. Ons bedrijf is gespecialiseerd in het aanleggen en onderhouden van groen- en boomverzorging. Dat doen wij voor gemeenten, de rijksoverheid, bedrijven en instellingen, maar ook voor particulieren zetten wij graag onze kennis in. Wij zijn voor echt iedereen bereikbaar. Het bedrijf beschikt over deskundig personeel, zoals treeworkers, treetechnician, landschapsarchitecten, hoveniers en groenmedewerkers. In combinatie met een modern en uitgebreid wagen- en machinepark zijn wij iedereen zo goed mogelijk van dienst.