skip to Main Content

Herinrichting Oranjepark Oegstgeest

Herinrichting Oranjepark Oegstgeest

Er wordt al een tijdje gewerkt aan de herinrichting van het Oranjepark in Oegstgeest, maar inmiddels nadert de laatste fase. De komende periode gaat AW Vessies Infra de definitieve bestrating aanleggen en de slecht groeiende bomen vervangen. Doordat het project zich in een woonwijk bevindt, hebben wij te maken met diverse uitdagingen.

Diverse werkzaamheden

Voor het project voeren wij diverse werkzaamheden uit. Zo worden de slecht groeiende bomen gekapt en de stobben verwijderd. De tijdelijke bestrating wordt vervangen  door nieuw straatwerk, dit betreft zowel de rijbaan als het trottoir. De boomgaten worden verder ontgraven met een zuigwagen om schade aan kabels te voorkomen. Vervolgens zullen hier nieuwe bomen ingeplant worden.

Beperken overlast voor bewoners

Bij het project Oranjepark hebben wij te maken met bewoners en verkeer. Om de overlast voor de bewoners te beperken werken we in fases. Middels een faseringsplan informeren we de bewoners. In totaal zijn er 16 fases, neem voor meer informatie hierover een kijkje op de website van gemeente Oegstgeest. Alleen in het plantseizoen (van november tot maart) worden bomen geplant. Trottoir wat buiten het plantseizoen wordt aangebracht wordt helemaal dichtgelegd. De grond voor de nieuwe bomen ligt er echter al onder. Bij de start van het plantseizoen worden de juiste tegels weggehaald en de bomen geplant. Direct daarna wordt ook de boomspiegel aangelegd. Dit is prettiger en veiliger voor de bewoners omdat er geen gaten overblijven in het nieuwe trottoir.

Oplevering

Momenteel zijn wij druk bezig met de werkzaamheden en leveren het project per fase op aan de opdrachtgever. Naar verwachting ronden wij het hele project af in de zomer van 2021.