Nieuwbouw project Nieuw Meerzicht

Project:

Nieuwbouw project Nieuw Meerzicht

Aan de Ringvaart in Lisse is een nieuwe wijk gerealiseerd, bestaande uit 60 woningen: Nieuw Meerzicht.

Aan de Ringvaart in Lisse is een nieuwe wijk gerealiseerd, bestaande uit 60 woningen: Nieuw Meerzicht. De woningtypes zijn erg divers: beneden-boven-woningen, rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en een vrijstaande woning. Overal in de wijk geniet je van groen, rust, ruimte en vrijheid.

bekijk de video

Het bouwteam

AW Groep heeft het project Nieuw Meerzicht van A tot Z uitgevoerd. Samen met Timpaan is AW Kenniscentrum gestart in het bouwteam. Nadat bestek en tekeningen gereed waren, startten de sloopwerkzaamheden en sanering. Het project is afgerond met het aanplanten van bomen en onderbeplanting.

Aanvoer grondstoffen

Het project ligt aan de buitenrand van Lisse. Het is een zeer zettingsgevoelig gebied, wat bereikbaarheid lastig maakt. Zodra er een vrachtwagen door de straat rijdt, voelen de bewoners de trillingen in de woning. Er is gekozen om tijdens het saneren en bouwrijp maken van het terrein, de grondstoffen aan en af te voeren via de Ringvaart.

Het aan- en afvoeren van grondstoffen via de Ringvaart is een win/win situatie. Het AW Grondstoffen depot is namelijk ook gelegen aan de Ringvaart. Door het transport via het water te laten verlopen zijn er veel transport bewegingen bespaard. Aan het einde van de rit is dit een duurzamere oplossing.

BRM en WRM

AW Groep heeft de wijk zowel bouwrijp als woonrijp gemaakt.

  • AW Infrabouw heeft alle grondwerkzaamheden uitgevoerd, het hoofdriool aangelegd en aangesloten op het bestaande stelsel, de volledige wijk bestraat, een speeltuin aangelegd, straatverlichting geplaatst en de gezeefde grond toegepast voor de toekomstige tuinen
  • AW Groen & Natuur heeft Nieuw Meerzicht voorzien van bomen en onderbeplanting
  • AW Grondstoffen leverde het benodigde zand, menggranulaat en grond

Rondleiding kinderen Don Boscoschool

De kinderen van groep 8 van de Don Boscoschool in Lisse bezochten het nieuwbouwproject. Als eerst heeft onze collega Tino hen rondgeleid over het project en uitgelegd welke werkzaamheden AW Groep op het project verzorgt.

Na de rondleiding was het tijd voor het interactieve gedeelte. Onder begeleiding hebben de kinderen verschillende werkzaamheden uitgevoerd. Ze hebben met een kraantje grond verplaatst, een stuk van de straat bestraat en een kolk aangesloten.

Al met al was het een mooie dag waarbij de kinderen een goede indruk hebben gekregen hoe het is om te werken in de GWW en infra!

Uitgevoerde werkzaamheden:

  • Bodemsanering (puin en olieverontreiniging)
  • Grondstoffen geleverd (Zand, menggranulaat, aanvul grond)
  • Zeefwerkzaamheden van de grond
  • Hoofdriool aangelegd en aangesloten op het bestaande stelsel
  • Bestrating aangebracht
  • Speeltuin aangelegd
  • Bomen en onderbeplanting geplant

Opdrachtgever
Timpaan