Parkeerkelder Bleekerspoort

Project:

Parkeerkelder Bleekerspoort Leiden

Onder het nieuwbouw project aan de Bloemistenlaan in Leiden is een ondergrondse parkeergarage gemaakt.

Aan de Bloemistenlaan, op loopafstand van centrum Leiden, verreist Bleekerspoort. Een nieuwbouwproject met 11 levensbestendige appartementen en 22 prachtige herenhuizen. De woningen zijn geheel gasloos en klaar voor de toekomst. Onder de woningen is er een ondergrondse betonnen parkeerkelder gemaakt, met voldoende parkeerplekken voor de nieuwe bewoners.

Circulaire werkzaamheden

Voorheen stonden op dit terrein panden van de wasserij en van een tegelhandel, maar deze werden al enkele jaren niet meer gebruikt. Nadat deze panden circulair zijn gesloopt, zijn er voor het creëren van de bouwkuip damwanden geplaatst. Omdat dit project in het binnenstedelijk gebied van Leiden valt, en er daardoor rekening gehouden moet worden met bestaande panden, zijn deze damwanden zoveel mogelijk trillingsvrij aangebracht.

Damwanden Bleekerspoort Leiden

Plaatsen damwanden

Na het plaatsen van de damwanden zijn er boorpalen aangebracht. Deze boorpalen worden gebruikt voor de fundering van de woningen en worden vaak gebruikt in gebieden waar trillingen niet wenselijk zijn.

Palen boren Bleekerspoort

Ontgraven bouwkuip

Na het plaatsen van de palen is de bouwkuip ontgraven en is er gestart met het betonwerk van de kelder. De wanden van de betonnen parkeerkelder zijn gestort met beton van Bollenbeton. Nadat het beton zijn gewenste sterkte heeft bereikt zijn de damwanden weer verwijderd en kon de aannemer beginnen met de bouw van de woningen bovenop de kelder.

Parkeerkelder Bleekerspoort