Project: Saneren en bouwrijp maken, wonen aan de Poel

Project:

Saneren en bouwrijp maken, wonen aan de Poel

Door de zeer slechte grondgesteldheid van het nieuwbouwterrein vragen de werkzaamheden veel vakmanschap van alle betrokken partijen.

Wonen aan de Poel is een nieuwbouwproject in Amstelveen. Voor dit nieuwbouwproject voert AW Infrabouw verschillende werkzaamheden uit. Door de zeer slechte grondgesteldheid van het nieuwbouwterrein vragen de werkzaamheden veel vakmanschap van alle betrokken partijen.

Aandacht voor het project

Voor aanvang van het grondwerk is een tuincentrum en een deel van een kerk gesloopt. Na de sloop zijn de buitenterreinen en grondgebonden materialen verwijderd, op locatie gebroken en hierna gebruikt als fundering voor de bouwweg. Daarnaast worden op diverse locaties saneringen uitgevoerd. Na het aanbrengen van een werkvloer van zand, wordt er een verticale drain van 73.500m aangebracht, waarna wij de voorbelasting van de klei aanbrengen.

Bijzondere uitdaging

Om te starten met de bouw van het nieuwbouwproject moest de kerk gesloopt worden. Aangezien de voorgevel van de kerk een monumentale status heeft en in het nieuwbouwontwerp weer een mooie plek heeft gekregen, is het van belang dat de sloopwerkzaamheden zorgvuldig worden uitgevoerd. De gevel wordt in een corset gezet waarna de achterkant van de gevel wordt ingezaagd en gesloopt. Een bijzondere uitdaging voor ons, die we nog niet eerder hebben mogen uitvoeren.

Opdrachtgever
Blokland Bouwpartners