skip to Main Content

Vervangen bomen Geniedijk

Vervangen bomen Geniedijk

Het vervangen van de bomen op de Geniedijk is over 3 fases verdeeld: 2018, 2020 en 2022. Hierbij starten wij bij elke fase met een onderzoek m.b.t. Flora en Fauna. Vooral de aanwezigheid van vleermuizen vraag om extra aandacht. Daarna brengen wij stalen rijplaten aan om schade aan de dijk te voorkomen. Waarom wij dit doen? De Geniedijk heeft een Unesco erfgoed status.

Kappen aanwezige bomen

Aansluitend kappen wij de aanwezige bomen, verwijderen wij de stobben en vullen de ontstane gaten weer met grond. Vervolgens verbeteren wij nieuwe plantlocaties door doorspitten en aanbemesting. Wanneer deze werkzaamheden zijn gerealiseerd, planten wij de bomen. De komende drie jaar hebben wij nazorg op de bomen, denk hierbij aan onder andere het water geven en snoeien.

Uniek project

Het project is uniek vanwege de Unesco erfgoed status. Om de dijk zo min mogelijk te beschadigen gaan wij zo voorzichtig mogelijk te werk. Met het kappen van de bomen laten wij de bomen niet vallen, maar laten wij ze voorzichtig strijken met behulp van de kraan. Ook de planning is een uitdaging. In 3 weken tijd moesten er 365 bomen worden gekapt, waarvan er 250 dikker waren dan 1 meter.