Brian #wordAWer

“Best wel divers eigenlijk!"

Hi, wie ben je?
Ik ben Brian, grondwerker en ik werk nu zo’n 8 jaar bij AW Groep.

Wat doe je zoal?
Soms ben je een riooltje aan het leggen, soms een huisaansluiting aan het maken of aan het voorbereiden voor stratenmakers. Het is best wel divers eigenlijk. Ik vind het wel lekker dat je een bepaalde vrijheid hebt en dat je lekker buiten bezig bent. Ik zou er niet aan moeten denken om iedere dag naar dezelfde locatie te gaan en binnen zitten. Dat lijkt me niks. Buiten heb je heel veel variatie in waar je werkt en met wie je werkt en niet altijd op één plek.

Word AWer Brian AW Groep

Wat wil je nog bereiken in jouw vakgebied?
Nou ik zit eigenlijk wel op mijn plek, ik doe gewoon lekker mijn ding. Als grondwerker denk ik dat ik redelijk volleerd ben. En alles wat ik meer zou willen doen zou ik veel tijd in moeten steken en dat steek ik nu veel liever in mijn gezin. Dus laat mij maar lekker mijn ding doen tussen 07.00 en 16.00 uur. Uitdagingen genoeg, vanmorgen nog kwamen we een betonnen fundering tegen die midden in de sleuf lag. Nu is dat niet precies de uitdaging die je zoekt, maar wel leuk om weer op te lossen.

Hoe zou je AW Groep omschrijven?
Het is heel vertrouwd, ik ken de organisatie al sinds mijn 18e en werkte toen ook al indirect op AW projecten. Je bent hier geen nummer of zoiets. Ik heb altijd het idee dat je er toe doet. Iedereen weet wat ze aan elkaar hebben, je hoeft ook niet veel te overleggen qua werkzaamheden. Je ziet dan dat je best veel werk kan verzetten op een dag. En het is ook gewoon gezellig, je kan het ook hebben over andere dingen dan werk. De cultuur die er heerst is ook fijn en ik heb ook het idee dat dat goed bewaakt wordt en dat mag ook wel zo blijven.

Wat vind je mooi aan AW Groep?
Een tijd geleden moest mijn vriendin geopereerd worden en kon ik gewoon zorgverlof opnemen. De dag voor de operatie kregen we een bloemetje thuis gestuurd en er werd ons op het hart gedrukt, zorg nu maar dat het thuis goed is voordat je weer komt werken. Dat vind ik super sociaal. Als je iets in de infra wilt doen en je wil jezelf ontwikkelen dan kan dat zeker hier. Je krijgt echt alle ruimte als je dat maar zelf wilt. Ik heb het gewoon heel goed naar mijn zin. Ik voel me echt wel verbonden met het bedrijf.

Bekijk het interview met Brian

Werken bij AW Groep