skip to Main Content

Start herinrichting Blekerspark

Het Singelpark wordt steeds mooier! Wethouder Ashley North van Duurzaamheid, Mobiliteit & Beheer Openbare Ruimte, heeft op woensdag 15 januari om 16.00 uur de starthandeling verricht voor de herinrichting van het Blekerspark, onderdeel van het Singelpark. Het ontwerp van het park is in samenwerking met bewoners, scholieren, ondernemers en belanghebbenden uit de buurt gemaakt.

Aantrekkelijk park

De gemeente gaat van het Blekerspark een aantrekkelijker park maken, met ruimte om te wandelen en te spelen en met een hogere biodiversiteit. In de nieuwe inrichting worden 31 nieuwe bomen teruggeplant. Ook komt er een uitrenstrook voor honden. Hier kunnen honden vrij rennen en spelen. Het park krijgt een Japans thema.

Inloopavond Blekerspark

Er wordt onder andere een vredesboom, een zaailing van een ouderboom die de atoombom op Hiroshima heeft overleefd, geplant. Het gaat om een Gingko-boom. Aansluitend aan de starthandeling in het Blekerspark, werd een inloopavond georganiseerd in de Haardstee aan de Oude Herengracht 6b/c.

Medewerkers van de gemeente en aannemer AW Mense Groen waren aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden en nogmaals het definitieve ontwerp voor het park laten zien.

 

Bron: Binnenstad Leiden