skip to Main Content

Start opknapbeurt Oost-West As: op weg naar een groene boulevard!

De start van de reconstructie van de Oost-West As (de Hartveldseweg en de Muiderstraatweg) is een feit! Projectwethouder Lex Scholten en Ad Wijnhout van AW Groep markeerden met een ritje op de freesmachine de start van dit bijzondere werk.

Wethouder Lex Scholten: “Ik ben blij dat we na een lange periode van voorbereiding nu echt aan de slag gaan op de Oost-West As. De bewoners van Plantage de Sniep kunnen als eerste gaan genieten van de mooie nieuwe inrichting van het stuk Oost-West As tussen de Provincialeweg en de spooronderdoorgang. Maar voordat het zover is, moet er nog heel wat gebeuren!

Omdat er op Plantage de Sniep nog volop gebouwd wordt, is het een hele puzzel om alle verkeersstromen in goede banen te leiden. De veiligheid van de weggebruikers staat voor ons voorop. Daarom hebben we bijvoorbeeld gekozen voor een (tijdelijke) fietsroute via de Sportlaan en de Kriekenoord naar het Pontveer. Hierdoor hoeven fietsers niet over het tracé van de werkzaamheden aan de Oost-West As.


En voor de bewoners van het zuidelijk deel van Plantage de Sniep is een speciale, tijdelijke brug aangelegd zodat zij te voet of met de fiets op een veilige manier naar de overkant van de Muiderstraatweg kunnen komen. In AW Vessies Infra hebben we een partner gevonden die op alle vlakken goed met ons meedenkt en die ook veiligheid en aandacht voor de omgeving hoog in het vaandel hebben staan.

Met een beetje begrip en flexibiliteit van iedereen, weggebruikers, bewoners en ondernemers, moeten we deze klus met elkaar tot een goed einde kunnen brengen. We verwachten dat de werkzaamheden in het deelgebied Plantage de Sniep in de zomer van volgend jaar zijn afgerond”.

Oost-West As

De Hartveldseweg en de Muiderstraatweg (Oost-West As) staan op de planning voor groot onderhoud. Deze wegen vormen een belangrijke verbindingsas in onze gemeente. Zowel de weg als de traminfrastructuur waren toe aan groot onderhoud. Met de komst van de nieuwbouwwijk Plantage de Sniep ontstond de kans om voor de hele as een plan te maken om de kwaliteit en uitstraling te verbeteren.

Met bewoners en alle betrokken partijen (zoals het GVB en Vervoerregio Amsterdam) is de afgelopen jaren uitvoerig overlegd. Er zijn onderzoeken uitgevoerd, ideeën getoetst en wensen en mogelijkheden geïnventariseerd.

Het was best een ingewikkelde klus om recht te doen aan de verschillende uiteenlopende belangen. Maar het eindresultaat mag er zijn: een weloverwogen en goed gefundeerd verkeersontwerp en mooie inrichtingsplannen maken van de Oost-West As, een herkenbare, Diemense route. Een route waar ruimte is voor recreatie langs de trekvaart, aandacht is voor veiligheid en waarmee de bereikbaarheid van Diemen en het Diemerbos wordt versterkt.

Voor het andere deel van de Oost-West As (de Muiderstraatweg en de Hartveldseweg) wordt binnenkort het definitief inrichtingsplan door het college van burgemeester en wethouders vastgesteld.

Kijk voor meer informatie op www.diemen.nl/oostwestas