skip to Main Content

Strandreservaat Noordvoort geopend

Na een lange periode van voorbereidingen is strandreservaat Noordvoort een feit. Het strand tussen Noordwijk en Zandvoort (paal 70 -73) is rustiger gemaakt om zeehonden en vogels op het strand ruimte te geven die ze verdienen. Bezoekers worden over een lengte van 3 km verleid om niet over het strand maar over de zeereep te lopen. Uniek, want normaal is dat niet toegestaan. Ook zijn er twee mooie uitzichtpunten zodat wandelaars een prachtig uitzicht krijgen over zee, strand en duin. Een goede balans tussen rust en recreatie op het strand.

Woensdag 8 mei openden wethouders Sjaak van den Berg van Noordwijk en wethouder Ellen Verheij-de Haas van Zandvoort het Strandreservaat Noordvoort. Voorafgaand droeg de Zandvoortse dichter Marco Termes een gedicht voor dat hij speciaal voor Noordvoort heeft geschreven. Hierna maakten de groep aanwezigen een wandeling richting Zandvoort naar het strandreservaat om het gebied met eigen ogen te zien.

Op de website van Noordvoort vindt u alle informatie over het prachtige strandreservaat.

Samenwerkingsproject

Project Noordvoort is een uniek samenwerkingsproject van de gemeenten  Noordwijk en Zandvoort, Waternet, Vogel en Natuurvereniging Noordwijk (VNVN), Staatsbosbeheer, Vogelwerkgroep Zuid-Kennemerland, IVN Zuid-Kennemerland, Hoogheemraadschap van Rijnland, Rijkswaterstaat, (namens gemeente Noordwijk) Omgevingsdienst West-Holland en AW Mense Groen.