skip to Main Content

Team boomverzorging van AW Mense Groen wordt onderdeel van Copijn Boomspecialisten

Per 1 januari 2021 gaan het team boomverzorging van AW Mense Groen en Copijn Boomspecialisten samen verder onder de vlag van Copijn Boomspecialisten. Beide bedrijven hebben een zeer rijke historie binnen de boomverzorging. De samenvoeging tussen AW Mense Groen en Copijn zorgt voor één boomverzorgingsbedrijf dat zeer allround wordt.

In 1969 werd Mense B.V. opgericht in Heemstede. Mense B.V. ontwikkelde zich tot een gespecialiseerd boomverzorgingsbedrijf in het snoeien, verwijderen en aanplanten van bomen. Het bedrijf is een begrip geworden binnen de wereld van de boomverzorging. Twee jaar geleden is Mense B.V. overgenomen door AW Groep en verder gegaan onder de naam AW Mense Groen.

Copijn is het oudste professionele boomverzorgingsbedrijf van Nederland met wortels van meer dan 250 jaar oud. In 1966 werd Copijn opgericht en al snel verwierf het bedrijf landelijke bekendheid door haar zelf ontwikkelde spectaculaire boomverplantmachine en haar unieke aanpak in het verzorgen van monumentale bomen. Monumentale bomen verzorgen en het verplanten van bomen waren en zijn de kernactiviteiten van het Utrechtse bedrijf.

De cohesie die ontstaat uit de combinatie van de twee organisaties maakt dat Copijn Boomspecialisten straks niet alleen 2 vestigingen heeft (in Utrecht en in Heemstede), maar ook een compleet arsenaal aan activiteiten binnen de boomverzorging kan bieden. Zowel het planten, snoeien, verplanten, kappen als stobbenfrezen valt binnen de 100-jarige gezamenlijke kennis die het Copijn bedrijf straks herbergt. Daarnaast completeren de goed opgeleide boomtechnisch adviseurs het totale spectrum van diensten die kunnen worden aangeboden in de boomverzorging. Met een zeer specialistisch materieelpark en een grote groep boomverzorgers kan Copijn straks elke klus aan.

AW Mense Groen en Copijn staan niet alleen bekend om hun hoogwaardige bomenkennis, maar ook het innovatieve karakter van beide bedrijven vult elkaar goed aan. Copijn Boomspecialisten heeft als ambitie haar klanten op de bekende menselijke manier te ontzorgen met al de mogelijke vraagstukken die bomen opwerpen. En hen te verrassen met nieuwe technieken en materialen.

Naast het team boomverzorging heeft AW Mense Groen nog twee andere teams; onderhoud & aanplant en projecten. Deze teams blijven onder AW Mense Groen vallen en gaan per 1 januari 2021 verder onder de naam AW Groen & Natuur. Beide teams realiseren projecten voor diverse opdrachtgevers. Hierbij staat de creatie van een duurzame leefomgeving centraal.