skip to Main Content

Toekomstbestendige baan als betonmixerchauffeur

Door een mooie samenwerking tussen AW Groep/Bollenbeton, Werkreturn Aalsmeer en het Servicepunt Werk heeft een Syrische statushouder een toekomstbestendige baan gevonden als betonmixerchauffeur bij Bollenbeton.

Van rechten naar transport

In Syrië werkte hij als advocaat, maar in verband met de taal en andere wetgeving is het lastig om dit beroep in Nederland ook uit te oefenen. Er is op dit moment veel vraag naar chauffeurs en daarom koos hij de richting van transport. In relatief korte tijd (4 maanden) heeft meneer de rijopleiding gevolgd en het C-rijbewijs behaald. Wat zijn we trots op hem!

Schakels in samenwerking

Servicepunt Werk heeft het contact met rijschool Weijers verzorgd. De opleidingskosten deelt SPW met de werkgever en de kandidaat. Daarbij is ook de WEP-overeenkomst (Werkervaringsplaats) door Servicepunt Werk opgesteld. Inmiddels is dit omgezet naar een fulltime arbeidsovereenkomst voor 6 maanden. Werkreturn begeleidde het traject en heeft de connectie met AW Groep/Bollenbeton. Een Syrische medewerker van Werkreturn doet de begeleiding op de werkplek.

Samen sterk voor de samenleving

Als erkend leerbedrijf heeft AW Groep veel ervaring met het opleiden van mensen. Hoe mooi is het om hiernaast ook degenen te helpen die net dat extra zetje in de rug nodig hebben om terug te keren op de arbeidsmarkt? Met social return geven wij deze mensen de mogelijkheid zichzelf te blijven ontwikkelen. Hierbij draait het allemaal om intrinsieke motivatie. De ervaring die men heeft is in dit stadium minder belangrijk, want uiteindelijk is alles te leren!

Bron: Servicepunt Werk