skip to Main Content

Trotse bewoner van de Zuidbuurtseweg in Zoeterwoude

Als negenjarige jongen aan de kade van de Zuidbuurtseweg. Een foto genomen in het jaar 1954. Nu, 62 jaar later, ging meneer Vogelaar opnieuw op de foto. Op dezelfde plek, met bijna dezelfde kleren aan. Mooi om te zien hoe de historie gaat leven bij de herinrichting van een buurt. Onze uitvoerder Eric Jansen sprak erover met meneer Vogelaar.

De oude kademuur

Volgens meneer Vogelaar was de oude kademuur echt aan vervanging toe. “De oude kademuur had echter wel een functie, want aan deze kademuur zaten allemaal ‘waterstoepjes’ waar men vroeger de was aan deed. Wij speelden daar natuurlijk op met andere kinderen uit de buurt”. Vroeger had elk huis een ‘waterstoepje’. Bij de herinrichting heeft een van de buurtbewoners de gemeente gevraagd om zo’n uniek stoepje te behouden. Dus hebben wij deze helemaal hersteld, zodat het weer jaren meekan.

Vriendelijke medewerkers

Wij zijn altijd benieuwd hoe bewoners tegen de werkzaamheden in hun buurt aankijken. Die vraag legden wij ook aan meneer Vogelaar voor. “De werkzaamheden zijn goed verlopen. Het heeft wel een tijdje geduurd, maar er werd altijd gezorgd dat iedereen er te voet of met de fiets door kon. Ook waren de werknemers erg vriendelijk en behulpzaam bij het doorlaten van de mensen”.

Het eindresultaat

En dan nu het eindresultaat… Bent u tevreden? “Ik vind dat het werk netjes en vakkundig is uitgevoerd, en dat vinden meerdere mensen uit de buurt. De Zuidbuurt is er met deze straat echt op vooruit gegaan. Zeker met de mooie lichtmasten op de kademuur!”

Officiële opening

Volgende week wordt de Zuidbuurtseweg officieel geopend, natuurlijk zijn wij daarbij aanwezig. Bent u benieuwd naar de werkzaamheden rond het project? Lees hier meer over de herinrichting van de Zuidbuurtseweg.