skip to Main Content

Wethouder opent gerenoveerde Hoftuin in Hillegom

Begin juni hebben wij de allerlaatste werkzaamheden aan de Hoftuin in Hillegom verricht: het aanbrengen van split op de paden. Enkele maanden daarvoor waren de borders aangeplant en het gras aangebracht. Het plaatje is compleet en ziet er goed uit: de gerenoveerde tuin vol kronkelende grindpaadjes, grasperken en sierlijke bloemen.
Wethouder Anne de Jong verricht openingshandeling Hoftuin Hillegom
Vrijdag 10 juni verrichtte wethouder Anne de Jong de officiële opening van de Hoftuin. In een korte toespraak ging hij in op de achtergrond van de tuin die begin 20ste eeuw in bezit van de gemeente Hillegom is gekomen. Met de renovatie is het historische karakter van de tuin hersteld. Daarna volgde de openingshandeling; het onthullen van de metalen plaquette met de tekst ‘Hillegom Hermanus Hendrik’. Deze tekst is een verwijzing naar het overdrachtsdocument dat in 1903 is opgesteld toen de familie Van Waveren de tuin overdroeg aan de gemeente Hillegom.

Alle inwoners van Hillegom waren uitgenodigd om de Hoftuin te komen bewonderen. Verschillende medewerkers van de gemeente gaven de aanwezige Hillegommers en rondleiding. De reacties waren positief. Ook de gemeente is tevreden met het resultaat. De wethouder verwacht dat er meer bezoekers zullen komen omdat de mooie en verzorgde tuin een stuk aantrekkelijker is geworden voor fietsers en wandelaars.