skip to Main Content

Boomverzorging

Bomen kunnen heel oud worden en zijn zeker de moeite om te behouden. Hierbij is specifieke aandacht van vakmensen nodig, met gevoel en passie voor hun vak. Onze boomtechnische adviseurs geven advies over bomen. Daarnaast planten wij bomen aan, snoeien, kappen, behandelen wij zieke bomen en realiseren wij tuinaanleg en onderhoud.

Aanplanten van nieuwe bomen

Bomen vervullen een belangrijke functie in de beleving van de hedendaagse bebouwing. Een goede aanplant is hierbij van belang voor een juiste ontwikkeling. AW Mense Groen levert alle voorkomende planten en struiken en zorgt voor het vakkundig aanplanten. Wij beschikken over een modern machinepark met ervaren medewerkers om de aanplant uit te voeren.

Bomen snoeien

Bomen kunnen op verschillende manieren gesnoeid worden: onderhoudssnoei, veiligheidssnoei, begeleidingssnoei en vormbomen. Bomen zijn mooie groenelementen, maar hebben regelmatig onderhoud nodig om deze ook veilig te houden. Daarnaast worden er regelmatig jonge bomen aangeplant bij divere gemeentes en particulieren. Hierbij is een goed en degelijk onderhoudsplan nodig voor begeleidingssnoei. Wist u dat vormbomen echte cultuurbomen zijn? Een van de redenen dat vormbomen zeer regelmatig onderhoud nodig hebben.

Bomen kappen

Hoe wij bomen kappen? De meest voorkomende manier van kappen wordt uitgevoerd met een hoogwerker, mobiele kraan met sorteerknijper en een tractor met versnipperaar en opvangbak. Wij hebben alle benodigheden om bomen te kappen in eigen beheer. Als uw boom echter op een plek staat waar we met onze machines niet bij kunnen komen is dat voor ons geen probleem, wij vakmensen in huis die de boom “klimmend”kunnen vellen.

Aandacht voor zieke bomen

Door de juiste verzorging en controle van bomen kunnen boomziekten tijdig worden behandeld. Wij zorgen voor periodieke controles en eventuele bestrijding van plagen (bijvoorbeeld eiekenprocessierups). Heeft u al een zieke boom of denkt u een zieke boom te hebben? Wij herkennen ziektes en geven deskundig advies.

Tuinaanleg en onderhoud

Wij hebben diverse opdrachtgevers waarvoor wij totaalonderhoud realiseren. Hierbij moet u denken aan éénmalig of periodiek onderhoud, zoals onkruid verwijderen (ook op bestrating), snoeien van beplanting, knippen en scheren van heggen, gazononderhoud en het aanbrengen van graszodes of het inzaaien van gras behoren allemaal tot de mogelijkheden. Ook tuinontwerp en –aanleg kunnen door ons gerealiseerd worden.

Heeft u vragen of interesse in een offerte?

Heeft u vragen of bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Om een juiste offerte te maken willen wij graag elke boom of elk project bekijken, zodat wij kunnen zien wat de omstandigheden zijn. Vul daarom het onderstaande contactformulier in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.