Sloopwerkzaamheden Bloemistenlaan

Project:

Sloopwerkzaamheden Bloemistenlaan, Leiden

De materialen die vrijkomen tijdens het slopen worden door AW Grondstoffen op locatie verwerkt.

Op het voormalige bedrijventerrein aan de Bloemistenlaan in Leiden stonden een tegelhandel en een wasserij al enige tijd leeg. Deze panden worden gesloopt om ruimte te maken voor het nieuwbouw project ’Bleekerspoort’.

Op deze plek worden 33 woningen en een verdiepte parkeergarage gerealiseerd. Een prachtig plan met ruime herenhuizen en appartementen, op loopafstand van alles wat Leiden zo leuk en levendig maakt.

Saneren van bodemverontreiniging

Tijdens het bodemonderzoek zijn er meerdere verontreinigingen geconstateerd. In de bovenlaag zaten zware metalen, deze grond is direct na de sloop gesaneerd.

Ook is er één diepe plek met benzeen verontreiniging gevonden. Deze plek wordt, voorafgaand aan het ontgraven van de bouwkuip voor de toekomstige parkeergarage, gesaneerd.

Breken op locatie

De materialen die vrijkomen tijdens het slopen worden door AW Grondstoffen op locatie verwerkt. Een crusher vergruist het beton van de wapening af, vervolgens filtert een grote magneet de wapening uit het beton.

Het betonpuin wordt afgevoerd naar AW Grondstoffen om te breken en her te gebruiken in het circulaire beton van Bollenbeton. Het ijzer wordt gerecycled en het overige puin wordt op locatie vergruisd en gebroken tot menggranulaat. Het menggranulaat wordt vanaf hier direct vervoerd naar andere projecten om te gebruiken als fundering voor wegen.

Alle materialen die geoogst worden bij de sloop worden zo hergebruikt.

Opdrachtgever
Interegion groep B.V.