Uitbreiding elektrisch materieelpark met elektrische vrachtwagen

Met trots presenteren wij onze elektrische vrachtwagen. De eerste van het land die in deze uitvoering de weg op gaat. Na talloze brainstormsessies is er vanuit een schetsontwerp een creatieve ontwerpfase doorlopen. Hier is de volledig elektrische knijperauto van Volvo uitgekomen.

Deze knijperauto, voorzien van een 26-ton haaksysteem en een 16-tons kraan, is opgebouwd door Hyva in samenwerking met Derkx en Davidson. Dit baanbrekende project met als doel een emissieloze knijperauto die in functionele eisen gelijk is aan zijn conventionele voorgangers, was alleen mogelijk dankzij de samenwerking met de experts van Volvo Truck Nederland, Volvo Group Truck Center, Hyva & Derkx en Davidson. Met een kraan-/haaksysteem en volledig elektrische aandrijving is deze vrachtwagen niet alleen innovatief, maar ook duurzaam.

Onze chauffeur, Nico Kors, heeft de eer om als eerste achter het stuur te kruipen. Zijn uitdaging? "Het is een nieuwe manier van werken, waarin je ontdekt of je net zo inzetbaar bent als met een conventionele knijperauto in deze configuratie." Hij hoopt een bron van inspiratie te zijn voor collega's in deze tijd van vernieuwing.

Wij zetten de volgende stap in een richting waarin zij écht het verschil willen maken.