Thijmen #wordAWer

“Veel vrijheid krijg je om kansen te pakken!"

Hoi, wie ben je en hoe ben je bij AW terecht gekomen?
Ik ben Thijmen Dofferhof, 25 jaar en werk bij het AW Kenniscentrum. Ik ben hier ontwerper en EMVI-schrijver, daarnaast houd ik mij vooral bezig met duurzaamheid en klimaatadaptatie. In 2016 ben ik hier als stagiair gekomen. Toen ben ik eerst in de uitvoering gegaan in Diemen, daar heb ik zo’n vier maanden rond gelopen. Vervolgens heb ik stage op de ontwerpafdeling gelopen en hier ben ik blijven plakken. Ik werkte tijdens mijn studie twee dagen per week bij AW en schreef hier uiteindelijk ook mijn scriptie in 2019. Hierna mocht ik meteen in vaste dienst komen.

Word AWer Thijmen Dofferhof AW Groep

Wat is het kenniscentrum?
Het Kenniscentrum is onderdeel van AW Groep en onder het kenniscentrum vallen de ontwerpers, calculatoren, EMVI-schrijvers en Bouwteam- Engineers. Samen vormen ze het ‘kennis-hart’ van het bedrijf.

Hoe zou je jouw functie omschrijven?
Heel divers, ik heb niet één functie. Ik ben ontwerper en EMVI schrijver en die twee functies wissel ik dan af. Ik krijg telkens weer interessante onderwerpen aangereikt om beet te pakken. Heel uitdagend en wisselend werk. Een mooi voorbeeld is de Watertoren Bollenstreek, ons nieuwe kantoorpand. Ik kreeg de kans om de hele buiteninrichting hiervan te ontwerpen, zowel de parkeerplaats als de tuinen zijn naar mijn visie volledig klimaat adaptief ingericht. Ontzettend leuk om te doen. Uberhaupt het leuke van ontwerpen bij een aannemer is dat je de realisatie er van ziet, je ziet iets groeien wat jij bedacht hebt. Dat maakt me gewoon trots, je eigen werk zien maar ook trots op de uitvoering en hoe het gemaakt wordt.

Wat is AW voor jou?
Het laagdrempelige in de organisatie. Successen vieren, samen zijn bij verjaardagen, uitjes die we doen, de familiedagen. Dat zijn dingen die zijn wel heel belangrijk om te behouden als je het mij vraagt.
Als je op zoek bent naar iets uitdagends en leuke collega’s, dan moet je zeker eens bij AW Groep komen kijken.

Bekijk het interview met Thijmen

Werken bij AW Groep